Zwangerschapscursus ZOBEVALIK traject

Voorbereiding vraagt AANDACHT. Wat vind jij belangrijk, hoe zie jij de zwangerschap en de geboorte van je kindje voor je? In de meeste zwangerschapscursussen wordt je overspoeld met informatie; hoe je het beste kan bevallen, welke oefeningen je kan gebruiken, pijnstilling, geboorteplannen. Maar waar wordt aan JOU gevraagd wat jij fijn vind? Wat jou behoeftes en wensen zijn? Want niet voor iedere vrouw is dat hetzelfde.

Hoe zou het zijn als jij jezelf zo goed leert kennen, dat je weet wat jij NODIG hebt tijdens jou bevalling? Wat je verwacht van de ander en hoe je met de omgeving om kan gaan?

Uitdagingen aangaan, oefenen, ontdekken, ontspannen, verbinden met je lijf en natuurlijk je baby, onderzoek doen naar wat jij nodig hebt om FIJN te kunnen bevallen. In het unieke Zobevalik Traject gaan we hier samen induiken. Jij bepaald wat we bespreken, waar de focus op ligt bij iedere sessie. Ik geef je duwtjes en zetjes waar jij dit nodig hebt en als je het vraagt; ik geef met liefde adviezen en oefeningen gebaseerd op jouw behoeftes.

Door dit allemaal te gaan doen, stimuleer je het Moederbrein. Een waanzinnig systeem wat iedere moeder voor ieder kind aanmaakt vanuit haar emotionele brein. Ja, klinkt ingewikkeld, maar het bestaat echt! Zo haarfijn afgestemd om af te draain volgens jouw gevoel!

In het traject bespreken we alles op jouw tempo en heb jij sturing in wat je wilt bespreken. Zo is er minder stress en versterken we, stap voor stap.

We creëren BEWUSTWORDING, waardoor je sterker komt te staan, beter voor jezelf opkomt en de verbinding met jezelf en je baby optimaliseert. Daardoor leer je steeds beter op jouw lichaam te VERTROUWEN

Door goed in VERBINDING met je lichaam te staan, weet je wat je nodig hebt en bevorder je het natuurlijk proces van bevallen. Je handelt vanuit je GEVOEL bij alles wat je doet en zo creëer jij een positieve geboorte ervaring. Ik sta naast je en steun je in het zelf doen.

Tijdens het Zobevalik Traject ga je met het werkboek ‘Ik Beval in Vertrouwen’ aan de slag. In de sessies gaan we hier dieper op in. 

Je staat heel bewust stil bij de processen in jouw lichaam. Dit vergroot jouw emotionele vaardigheden waardoor je minder stress ervaart, wat weer bevordelijk is voor de gezondheid van jou en je kindje. 

Je kunt op élk moment tijdens jouw zwangerschap beginnen aan dit traject. Dit traject is zeker ook aan te raden wanneer je al eens bent bevallen. 

De sessies plannen we in overleg en tussendoor hebben we altijd contact via Whatsapp als je dat fijn vind.

Bevallen met kracht en vertrouwen, waar je ook bevalt!

Wat houd het ZOBEVALIK Traject in:

 • een vrijblijvende telefonische kennismaking
 • 4 sessies tijdens de zwangerschap
 • 1 sessie vlak na de geboorte van jouw kindje(s)
 • 1 sessie na geboorte
 • werkboek ‘Ik Beval in Vertrouwen’
 • begeleiding via WhatsApp, mail en bellen gedurende het traject
 • naar wens een extra sessie met partner tegen gereduceerd tarief

Jouw investering: € 649,- incl BTW

De sessies vinden plaats bij jouw thuis of in de praktijk.

Betaling in 1 keer, in 2 termijnen van 330 euro of 5 termijnen van 135 euro is mogelijk.

Woon je niet in de buurt? dan is ONLINE ook een mogelijkheid!

Workshop ZOBEVALIK in het Ziekenhuis

Een workshop voor de vrouw die goed voorbereid wilt zijn op een (mogelijke) ziekenhuisbevalling.

Heb je een medische indicatie om in het ziekenhuis te bevallen? Of wil je je OPTIMAALvoorbereiden voor als het toch anders loopt?

Om je heen hoor je vaak horror verhalen over bevallen in het ziekenhuis. Maar wist je dat het ook een POSITIEVE ervaring kan zijn? Dat heb jij zelf namelijk in de hand.

Vrouwen denken vaak; ‘ik laat het wel aan de zorgverleners over , ‘zij weten het wel’, ‘ik laat het over mij heen komen’. Maar wist je dat je dan ook juist een grotere kans hebt op het ontwikkelen van geboortetrauma? Het is juist belangrijk om in gesprek te gaan over jou BEHOEFTES EN WENSEN, te horen wat er allemaal mogelijk is (want nee, dit wordt je niet allemaal verteld). Durven aangeven wat jij fijn vind en VERWACHTINGEN durven uit te spreken. Maar net zo belangrijk is dat je onderzoek doet en geinformeerd wordt over hoe het nou precies werkt als je in het ziekenhuis gaat bevallen en welke scenario’s zich voor kunnen doen. Want ja, ook een medische bevalling kan niet voorspeld worden. Maar belangrijk is hoe JIJ er in staat en dat je durft te staan voor jezelf!

Een ziekenhuis is gericht op protocollen en richtlijnen, maar als jij als zwangere het DUIDELIJK voor je ziet, onderzoek hebt gedaan en stevig staat, dan wordt daar vaak in meebewogen. Omgeving is een cruciale factor bij bevalllen en kan behoorlijk belemmerend zijn, daarom is het belangrijk om je goed voor te bereiden.

Hoe fijn is het om te weten wat er allemaal mogelijk is in het ziekenhuis en wat jij allemaal ZELF kan doen om, ondanks de ziekenhuisomgeving, goed in je LIJF te blijven en te doen wat voor jou goed voelt. Want daar draait het om; Jij moet een goed gevoel hebben bij alles wat tijdens je bevalling gebeurd.

De workshop ‘ZOBEVALIK in het ziekenhuis’ geeft je alle informatie die je nodig hebt om een positieve bevallings ervaring te creëren als je in het ziekenhuis gaat bevallen. We staan uitgebreid stil bij jouw persoonlijke situatie. Je partner is uiteraard oook van harte welkom om aan te sluiten.

Wat mag je verwachten?

 • Je ontdekt wat jij nodig hebt om fijn te kunnen bevallen in een ziekenhuisomgeving
 • Uitleg over hormonen en synthetische oxytocine (weënopwekkers)
 • We bespreken de medische indicaties en interventies die voor kunnen komen in het ziekenhuis
 • Je krijgt fijne handvaten over wat jij allemaal zelf kunt doen om goed je lijf te kunnen volgen
 • Onderwerpen zoals de zwangerschap, baring en kraamtijd komen aan bod en we gaan dieper in wat dit betekend voor jou als je ziekenhuisbegeleiding krijgt
 • Wat kan je partner betekenen in een ziekenhuisomgeving
 • Waar je behoeftes, grenzen en wensen liggen en hoe je dit bespreekbaar kan maken naar je zorgverlener toe
 • We staan stil bij geboortwensen en eventuele nazorg na de geboorte

Wanneer jij jezelf optimaal voorbereid, ook als het anders loopt, behoud je de regie en verklein je de kans op een geboortetrauma.

Ik geef geen advies over wat je het beste kan doen, ik ondersteun jou in het maken van jouw eigen keuzes en moedig je aan zelf tot actie over te gaan en onderzoek te doen.

De Workshop duurt ongeveer 2 uur en je bent welkom samen met je partner.

De workshop is inclusief een GRATIS telefonisch nazorggesprek na de bevalling en je krijgt ook een leuke goodiebag mee!

Jouw investering : EUR 149,- incl BTW

De workshop kan plaatsvinden bij jouw thuis of in de praktijk.

Woon je niet in de buurt? Dan is ONLINE ook een mogelijkheid!