Verliesbegeleiding

Het verlies van je kindje(s) is bij elke termijn van je zwangerschap, is een verlies van jouw verwachtingen en toekomstbeeld.

De aandacht bij een prille zwangerschap is vaak weinig of niet aanwezig. Opmerkingen als: Maar je kan toch weer opnieuw proberen, gelukkig was het nog vroeg. Opmerkingen van een omgeving die niet handig zijn. Jij hebt verdriet om dit kindje,  je toekomstbeeld en verwachtingen worden al gevormd bij de positieve zwangerschapstest. Dit wordt plots van je afgenomen en vaak wordt er voor dit verdriet geen ruimte gegeven door de omgeving en ga je maar door. Jouw gevoelens mogen er zijn!

Ook de keuze om de zwangerschap af te breken vanwege een bepaalde geconstateerde afwijking bij het kindje, valt vrouwen zwaar. Zij kampen vaak met onbegrip vanuit de omgeving en hebben vaak schuldgevoel. Vragen die ze zichzelf vaak blijven stellen:  Had ik maar, wat als ik?

Diezelfde vragen en schuldgevoel doen zich ook voor bij verlies in de zwangerschap, ongeacht het termijn. In het begin is er wel ruimte en begrip vanuit de omgeving. Maar al snel wordt er gezegd: je moet door, probeer het positief te bekijken, je kan toch weer opnieuw proeberen? Het is nu toch wel een tijdje geleden, heb je het al een plekje gegeven? Allemaal onhandige opmerkingen omdat de omgeving niet weet hoe er meer om te gaan.

De pijn blijft, je leert er mee leven, ieder jaar iets minder scherp. Maar het gemis is er altijd. Je bent toch moeder, maakt niet uit wanneer  je je kindje verloren hebt in de zwangerschap.
Bij mij kun je jezelf zijn en ruimte geven aan de emoties die je voelt. Wat ontzettend belangrijk is voor een gezonde verwerking van wat je is overkomen. Als moeder heb je steun en ruimte nodig, iemand die er voor je is. Mijn begeleiding is maatwerk, ingesteld op jouw behoeften.

Een miskraam, een afbreking of een verlies verder in de zwangerschap: kom maar bij mij, ik zal je dragen.

Gevoelens die kunnen spelen zijn schuldgevoel, intens verdriet, verlies van vertrouwen in je lichaam, een stuk onbegrip tussen partners, omdat zij emoties en de gebeurtenissen anders ervaren. Wat een impact heeft op je dagelijks leven.

Deze gevoelens kunnen direct na het verlies zichtbaar worden, maar ook later (soms zelfs jaren later!) aan de oppervlakte komen. Het verlies wordt vaak ook onderschat door de omgeving. Maar er mag aandacht voor zijn, aandacht voor jou en wat jij meemaakt, hoe je je voelt, wat jij nodig hebt.

Jij mag hulp vragen bij het verlies wat jij ervaart. Je hoeft het niet alleen te doen, ik sta naast je.

Uiteraard zijn jullie samen als ouders ook welkom.

Inhoud Coachingstraject:

  • Kennismaking en intake
  • 4 sessies van 1 uur
  • Contact via whatsapp gedurende het traject
  • Fijne tools om mee aan de slag te gaan (denk bijvoorbeeld aan schrijfopdrachten, lichaamsgerichte en/of creatieve opdrachten)

Jouw investering: 449 Euro

Woon je niet in de buurt, Online is ook mogelijk

Betalen in termijnen is mogelijk: Je betaald dan 2 termijnen van 230,- of 3 termijnen van 160,-