Over Renate

Ik ben al meer dan 16 jaar getrouwd met mijn lieve man Thibaut en moeder van twee prachtige, unieke tieners. 

Het verloop van mijn carrière

Mijn passie was de luchtvaartdienstverlening, maar helaas kon ik mijn werk daar niet blijven uitvoeren door regelmatig verstopte oren waardoor vliegen op regelmatige basis lastig werd.

Na een aantal jaren receptioniste geweest te zijn, zag ik mijn kans om als verpleegkundige in het ziekenhuis te gaan werken. Ik begon er mijn opleiding in 2004 en in 2010 kwam ik op de afdeling verloskunde terecht. Sinds maart 2022 geef ik ook psychosociale zorg aan zwangeren en moeders in het ziekenhuis.

In de afgelopen jaren zag ik dat moeders steeds minder vertrouwen in zichzelf kregen of niet meer in verbinding met hun lijf stonden op het moment van bevallen. Hierdoor wordt de kans op trauma vergroot en blijven moeders soms jarenlang met onbegrepen klachten rondlopen. Ik wilde hier verandering in brengen en volgde de opleidingen van geboortetrauma consulent en traumapreventie coach bij Brun Kuipers en Simone Scherpenzeel.

Inmiddels is er een team van geboortetrauma en traumapreventie coaches door heel Nederland om moeders emotioneel te begeleiden, waarbij zij prioriteit leren geven aan zichzelf en hierop met kracht en vertrouwen iedere weg in kunnen slaan die zij willen. Dit doen wij vanuit het landelijk Zobevalik centrum voor Geboorte en Trauma.

Sinds februari 2021 heb ik, naast mijn werk als gespecialiseerd verpleegkundige op de verloskunde, mijn eigen coachingspraktijk ‘Kracht en Vertrouwen’ en hoop ik vele moeders te kunnen ondersteunen in hun pad naar het moederschap. Ook als je al moeder bent of je hebt je kindje moeten verliezen, ben ik er voor jou. Iedereen verdient het om zich gehoord, gezien en gesteund te voelen. Bij mij mag je zijn wie je bent.

Ik als moeder

Het moederschap vind ik niet altijd even makkelijk. Vaak nam ik talloze adviezen aan om uit te proberen, maar nooit stond ik bij mezelf stil om te bedenken wat ik belangrijk vond en wat ik graag wilde. De maatschappij vraagt het nodige van ons, maar gaandeweg merkte ik dat door steeds meer te ‘voelen’,  je emotioneel sterker wordt en steeds meer komt te staan achter ‘wat ik belangrijk’ vind. Terugdenkend aan mijn bevallingen, zat ik immers meer dan ooit in mijn eigen ‘bubbel’ en volgde ik mijn eigen gevoel, waardoor deze zeer vlot verliepen.

Begeleiding vanuit het hart, veilig en persoonlijk. Bij mij mag je zijn wie je bent.

Mijn opleidingen en cursussen

Ik hou ervan om te leren.

  • 2004: opleiding verpleegkundige
  • 2007: verpleegkundige heelkunde
  • 2010: verpleegkundige verloskunde
  • 2015: obstetrieverpleegkundige
  • 2020: geboortetrauma consulent
  • 2021: traumapreventie coach
  • 2022: miskraambegeleiding en meer (begeleiding van verlies in de zwangerschap)