Workshop Zobevalik in het Ziekenhuis

Een 1 op 1 Workshop voor de vrouw en haar partner die goed voorbereid willen zijn op een (mogelijke) ziekenhuisbevalling.

Heb je een medische indicatie om in het ziekenhuis te bevallen? Of wil je je OPTIMAAL voorbereiden voor als het toch anders loopt?

Om je heen hoor je vaak horror verhalen over bevallen in het ziekenhuis. Maar wist je dat het ook een POSITIEVE ervaring kan zijn? Dat heb jij zelf namelijk in de hand.

Vrouwen denken vaak; ‘ik laat het wel aan de zorgverleners over , ‘zij weten het wel’, ‘ik laat het over mij heen komen’. Maar wist je dat je dan ook juist een grotere kans hebt op het ontwikkelen van geboortetrauma? Het is juist belangrijk om in gesprek te gaan over jou BEHOEFTES EN WENSEN, te horen wat er allemaal mogelijk is (want nee, dit wordt je niet allemaal verteld). Durven aangeven wat jij fijn vind en VERWACHTINGEN durven uit te spreken. Maar net zo belangrijk is dat je onderzoek doet en geïnformeerd wordt over hoe het nou precies werkt als je in het ziekenhuis gaat bevallen en welke scenario’s zich voor kunnen doen. Want ja, ook een medische bevalling kan niet voorspeld worden. Belangrijk is hoe JIJ er in staat en dat je durft te staan voor jezelf! Zorgverleners hebben kennis met betrekking tot het vakgebied ,maar jij bent EXPERT op het gebied van jouw lichaam!

Een ziekenhuis is gericht op protocollen en richtlijnen, maar als jij als zwangere het DUIDELIJK voor je ziet, onderzoek hebt gedaan en stevig staat, dan wordt daar vaak in meebewogen. Omgeving is een cruciale factor bij bevallen en kan behoorlijk belemmerend zijn, daarom is het belangrijk om je goed voor te bereiden.

Hoe fijn is het om te weten wat er allemaal MOGELIJK is in het ziekenhuis en wat jij allemaal zelf kan doen om, ondanks de ziekenhuisomgeving, goed in je lijf te blijven en te doen wat voor jou goed voelt. Want daar draait het om, jij moet een goed gevoel hebben bij alles wat tijdens je bevalling gebeurd.

De 1 op 1 workshop ‘Zobevalik in het Ziekenhuis’ geeft je alle informatie die je nodig hebt om een positieve bevallingservaring te creëren als je in het ziekenhuis gaat bevallen. We staan uitgebreid stil bij jouw persoonlijke situatie. Je partner is uiteraard ook van harte welkom om aan te sluiten.

Wat kan je verwachten in deze workshop:

  • We staan stil bij wat een natuurlijke bevalling betekent voor jou en wat jij nodig hebt om optimaal te kunnen bevallen in een ziekenhuisomgeving.
  • Uitleg over hormonen en de rol van kunstmatige oxytocine
  • Uitleg over interventies/onderzoeken
  • Uitleg over medische indicaties en wat dit voor jou kan betekenen
  • Je krijgt fijne handvaten wat jij allemaal zelf kan doen om goed je lijf te kunnen volgen, ondanks de ziekenhuisomgeving.
  • De zwangerschap, baring en kraamtijd komen uitgebreid aan bod en we gaan dieper in op wat dit voor jouw betekent als je begeleiding vanuit het ziekenhuis krijgt.
  • We bespreken jouw behoeftes, wat jij nodig hebt en hoe je dit bespreekbaar kan maken naar je zorgverlener toe
  • Bespreken van geboortewensen
  • (Eventuele) nazorg na de geboorte

Wanneer jij optimaal voorbereid bent, ook als het anders loopt, behoud je regie, blijf je in verbinding met je lichaam en verklein je de kans op het ontstaan van geboortetrauma.

GEHOORD, GEZIEN en VEILIG voelen zijn belangrijk voor een fijne ontspannen bevalling.

Ik geef geen advies over wat je het beste kan doen, ik ondersteun jou in het maken van jouw EIGEN keuzes en ik moedig je aan zelf tot actie over te gaan en onderzoek te doen.

Deze waardevolle 1 op 1 workshop geef ik met liefde bij jouw thuis. Indien je liever op locatie deze workshop wilt ontvangen, dan vraag ik een extra bijdrage van 25 – 50 euro (afhankelijk van de gereserveerde locatie).

Woon je niet in de buurt? Dan kan je deze workshop ook online volgen.

De kracht van de 1 op 1 workshop zit hem in dat ik alle aandacht heb voor jouw persoonlijke situatie. Het is een workshop van hoge kwaliteit (Ik heb meer dan 14 jaar ervaring als gespecialiseerd verpleegkundige in de verloskunde), waar veel ruimte is voor vragen en persoonlijke inbreng. En dat voor een prachtige prijs!

Jouw investering: 149 EURO

De 1 op 1workshop is altijd inclusief een telefonisch nazorggesprek in de eerste 2 weken na de geboorte.

De maximale reistijd om de workshop bij jouw thuis te mogen ontvangen is 30 minuten vanaf Den Haag. Woon je verder dan 30 minuten rijden? Neem dan contact met mij op, dan kijken we samen even naar de mogelijkheden.

Sommige aanvullende zorgverzekeringen geven een (gedeeltelijke) vergoeding. Check snel je zorgverzekering!