Het moederschap is niet perfect. We doen alsof het allemaal goed gaat, lekker loopt en gaan gewoon door. Het lijkt wel alsof het taboe is om te vertellen dat het gewoon soms NIET gaat. Want het gaat toch goed met je kind(eren)? Je hebt een lieve partner, fijne vrienden, een goede baan, betrokken familie, dan gaat het toch gewoon goed met je?

Wanneer je moeder wordt ben je op zoek naar je nieuwe identiteit, hoe vervul je deze rol, wat zijn de verwachtingen van jou als moeder en je bent op zoek naar een nieuwe indeling van het leven. Je leven draait voornamelijk om je kids. En je doet het met liefde, zij zijn immers prioriteit nummer 1. Elke fase van je kind(eren) is het weer opnieuw aftasten, wat is helpend, wat hebben ze van mij nodig en hoe kan je ze het beste ondersteunen in het opgroeien. Partners zijn betrokken, maar als moeder ervaar je nog meer die druk van verantwoordelijk zijn.

Je hebt er als vrouw nog een rol bijgekregen, je bent moeder, partner, vriendin, zus, dochter, werknemer. Wie je zelf bent en waar je behoeftes liggen, verdwijnen naar de achtergrond.

Er komen struggles in het leven, want ja, je kids helpen opgroeien is gewoon niet makkelijk. Elke keer als er een fase voorbij is, denk je er te zijn, maar dan dient zich een nieuw probleem aan. En het geeft niet, jij bent moeder, met liefde doe je het en ga je weer op zoek naar wat werkt en wat niet. Het is 1 grote ontdekkingsreis, bij niemand loopt het hetzelfde, al zou je, als je de media gelooft, allemaal hetzelfde moeten zijn. “Dit moet wel”, “dit kan je beter niet doen”, “dit hoort zo”, “je moet dit”, “je moet dat”. Aan alles probeer je te voldoen, alles met de intentie vanuit de liefde, maar langzaam verlies je steeds meer een stukje van jezelf, van WIE JIJ BENT…..

Je bent snel geiiriteerd, snauwt naar de mensen om je heen. Uitgeput begin je weer aan de volgende dag. Tijd voor jezelf is er eigenlijk niet. Je bent vaak somber, ervaart enorm veel stress en als de dag begint denk je vaak: ‘hoe ga ik deze dag weer doorkomen’ . Je staat continue AAN, voor het slapen gaan ga je in gedachte die lange lijst langs met wat je nog moet doen, in slaap vallen wordt moeilijk. Uiteindelijk ervaar je ook fysieke klachten zoals overbelaste spieren en/of pijn. Langdurige stress zorgt op lange termijn ook voor een minder goede gezondheid.

Lieve mama, er mag ook zoveel meer AANDACHT voor jou zijn. Waar wordt jij GELUKKIG van, wat heb jij nodig om je ontspannen te voelen en de stress te verminderen. Hoe zou het zijn als je alleen maar doet wat goed voelt voor jou. Onafhankelijk van de ander keuzes maken en de dingen doen zoals jij dat graag wilt. Als jij lekker in je lijf zit, minder stress ervaart, meer vertrouwen hebt, dan heeft dat ook effect op je kind(eren) het je gezin. Kijk maar eens naar je kind(eren), zij zijn vaak een spiegel van jou.

Er wordt niet gesproken over zelfzorg, terwijl dit toch een van de belangrijkste dingen is om je lekker in je lijf te voelen en vertrouwen te hebben in wat komen gaat. Er mag aandacht voor jezelf zijn, nee je bent niet egoistisch (dat denken moeders vaak). Alles verloopt beter als jij ontspannen bent en weinig stress ervaaart. En tuurlijk weet je het antwoord niet op alles, maar dat hoeft ook niet. Als jij vanuit LIEFDE handelt en vertrouwen hebt, dan kan je alles beter aan.

In het HAPPY MAMA traject gaan we samen aan de slag met waar jij aan wilt werken. Denk bijvoorbeeld aan; ‘Hoe kan ik beter voor mezelf zorgen’ , ‘Hoe kan ik meer ontspannen zijn en minder stress ervaren’ of ‘ Ik wil mezelf beter leren kennen’ . Stressvolle situaties beter aan te kunnen, tijd voor jezelf nemen en gevoelens durven uispreken zijn vaak terugkerende thema’s. Grenzen behouden en gevoel wat je ervaart te onderzoeken. En nog veel meer waar jij de focus op wilt leggen.

Het HAPPY MAMA traject is voor jou, als jij:

 • Als je minder stress wilt ervaren
 • Meer weten wie jij bent als moeder, maar vooral wie je zelf bent
 • Beter voor jezelf wilt zorgen
 • Meer vanuit gevoel wilt gaan leven
 • Grenzen bewaren en behoeftes durven uitspreken
 • Meer ontspannen in het leven wilt staan
 • Meer zelfliefde wilt ervaren
 • Wilt ontdekken hoe je zelf dingen kan aanpakken
 • Psychische en/of lichamelijke klachten wilt verminderen
 • Gelulkkig zijn met wie jij bent

Voor IEDERE moeder met een kind in de leeftijd van 0 – 18 jaar.

Het traject is een FEESTJE voor jezelf! Een ontdekkingsreis om weer te worden wie JIJ bent. Liefdevol voor jezelf zijn en vandaaruit ontspannen in het moederschap staan. En jij bepaald wat de focus is in dit traject.

Wat houd het HAPPY MAMA traject in:

 • 5 sessies van een uur (in te plannen iedere 2 weken)
 • Iedere sessie een ontspanningsoefening om beter in je lijf te komen
 • Na iedere sessie een actie om thuis mee aan de slag te gaan
 • Iedere week een check in moment via whatsapp, incl een kaartje voor die week
 • whatsapp contact naar behoefte tijdens het traject
 • een kleine goodie bag om je zelfzorg te verbeteren

Jouw Investering: 449 EURO

Te betalen in 1 keer, 2 termijnen van 230 euro of 3 termijnen van 160 euro

Als je niet in de buurt woont, is ONLINE ook een mogelijkheid!