Mijn naam is Renate Rotteveel en ik ben Coach op het gebied van zwangerschap, geboorte en ouderschap. Ik ben al meer dan 15 jaar getrouwd met mijn super lieve man en ik ben moeder van twee prachtige unieke tieners.  Het moederschap is niet altijd even makkelijk. Vaak nam ik talloze adviezen aan om uit te proberen, maar nooit stond ik bij mezelf stil om te bedenken wat ik belangrijk vond en wat ik graag wilde. De maatschappij vraag het nodige van ons, maar gaande weg merkte ik dat door steeds meer te 'voelen',  je daar emotioneel sterker van wordt en steeds meer komt te staan achter 'wat ik belangrijk' vind. Terugdenkend aan mijn bevallingen, zat ik immers meer dan ooit in mijn eigen 'bubbel' en volgde ik mijn eigen gevoel, waardoor deze zeer vlot verliepen

 

Al meer dan 10 jaar werk ik op de afdeling verloskunde in een ziekenhuis als obstetrieverpleegkundige en steeds meer zag ik dat (aanstaande) moeders geen vertrouwen hadden in hun eigen lichaam en dus de kans op een geboortetrauma ook groeide. Daarom wilde ik hier wat mee doen. Door moeders meer stil te laten staan bij wat zij belangrijk vinden en meer te gaan luisteren naar hun eigen gevoel, zal het vertrouwen en kracht in het eigen lichaam groeien. En als de bevalling daar is en je hebt het ultieme geschenk op de wereld gezet, dan begint een nieuwe fase van moederschap. Ook dat brengt de nodige onzekerheden met zich mee, maar ook daar groei je als moeder in, zeker als je kracht en vertrouwen in je eigen lichaam blijft behouden. Want als we meer gaan vertrouwen op ons gevoel, worden we krachtiger en krijgen we steeds meer vertrouwen in hetgeen wat we willen doen en ervaren.

 

Ook mag er meer aandacht zijn voor verlies, hoe pril de zwangerschap ook is. Vanaf de alleereerste positieve test rolt er een toekomst uit vol met mooie verwachtingen. Ineens valt dit weg. Door mijn opleiding miskraambegeleding en meer, wil ik de aandacht geven aan vrouwen omdat ze dit verdienen. Gezien en gehoord worden en er voor je zijn. Daar sta ik voor!